Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Ксенонови лампи: како да се разликува оригиналот од лажен?

  1. 6 знаци, како брзо и лесно да се пресмета лажната ксенонска ламба
  2. Поговор

Овој материјал се однесува на ксенон фарови .

Поради фактот што денес ксенонските извори на светлина станаа најпопуларни и на побарувачката, на пазарот за осветлување на автомобили се појавија голем број лажни компании кои произведуваат реплики. Многу возачи мора да се соочат со сличен проблем, што го предизвика прашањето како да се заштитат себеси од измама и неразумно преплатување за добра со слаб квалитет. Вреди да се обрне внимание на фактот што многу производители произведуваат реплики не само со малку познати, но често со сосема непознати имиња. Исто така, таквите компании често ги копираат имињата на глобалните производители. Тоа е, не секогаш купување на производ со името на Philips, Osram и други познати брендови, вие сте 100% заштита себе си од добивање на лажни.

6 знаци, како брзо и лесно да се пресмета лажната ксенонска ламба

Со цел да не падне во рацете на scammers и да не бидат измамени, разгледајте ги следниве точки при изборот на оригинални светилки.

Излезен светло. Во однос на светилките на познати производители, како што се Philips, Osram, вреди да се напомене дека таквите извори на светлина имаат повисоко ниво на светлосна моќност. Нивото на излез на светлина во оригиналните извори на ксенон не може да биде помало од 3200 lm. За возврат, лажните светилки не можат да имаат таков излез на светлина, и секогаш е помал за 20-40%. Според тоа, лажни ќе блесне 2500-2700 Lm. Понекогаш може да се судрите со ламби, чии индикатори не надминуваат 2200 Lm.

Ксенон единица за палење. За ракување со стандардни ксенонски ламби S и R типови, потребна е единица за палење ксенон.

Работен ресурс Оригиналните ксенонски светилки секогаш се разликуваат по долг работен период, како по правило, тоа е еднакво на три илјади часа. Податоците сугерираат дека сопственикот на автомобилот може да користи светилка за квалитет за 3-5 години. Во далечина, оваа бројка е изразена во 100.000 км. Индикаторите на лажни светилки се многу пониски и возачот ќе може да користи такви уреди за осветлување не повеќе од една година, што е околу 1000 работни часови. Како и во претходниот случај, стапката се намалува за 20%. Ова сугерира дека сопственикот на псевдо-ксенон оптика ќе ја смени ламбата трипати почесто отколку кога ќе го купи оригинална стока .

Обезбедување квалитет / брак. Висококвалитетната стандардна опрема од производителот речиси целосно ја елиминира можноста за венчавка. Статистичките податоци покажуваат дека 10 илјади светилки во само еден може да се открие брак. Стапката на дефект во оригиналната опрема не надминува 0,1%. Сите лампи од производителот Philips се покриени со една година гаранција. Ако во гарантниот период се најдат неисправности и дефекти, возачот секогаш може да ја смени ламбата, искористувајќи ја гаранцијата на производителот. Бракот во оригинални ксенонски ламби, чие издавање се ангажирани во компанијата Philips и Osram, не надминува два проценти. Во исто време, производите на компании кои произведуваат само фалсификати, имаат брак стапка од 20-200 пати поголема. Овие податоци ни кажуваат дека со купување на лажен производ, сигурно ќе купите уред кој наскоро ќе успее или нема да работи на сите.

Производство. Светилки произведени од Philips и Osram се секогаш произведени во фабрики кои користат само целосно автоматизиран систем на производство и присуството на човечки труд во овој процес е исклучено. Овој производствен метод го штити производот од оштетување. Во исто време, фалсификатите се произведуваат со користење на човечки ресурси (рачно склопување), со што се зголемува ризикот од несоодветно и неквалитетно производство на овие производи. Исто така, официјалните производители имаат постојана контрола на квалитетот на производите, со што се минимизира можноста за производство на неисправни производи. Процесот на производство, исто така, користи висока технологија и скапа опрема.

Опрема за повратни информации. Во оригиналната опрема со повратни информации помеѓу светилката и единицата за палење, нема проблеми, што не може да се каже за лажни. Употребата на ниско-квалитетни светилки води до брз неуспех.

Поговор

Како што веќе разбравте, употребата на ефтин, но истовремено и низок квалитет на производот ќе доведе до многу пореални трошоци отколку еднократната набавка стандардна ксенонска лампа . Дали сте подготвени да направите таков договор со вашиот сопствен паричник, тоа зависи од вас.