Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Како да се отвори бензинска пумпа

Тоа е профитабилно да се инвестира во профитабилен бизнис - сонот на секој бизнисмен

Тоа е профитабилно да се инвестира во профитабилен бизнис - сонот на секој бизнисмен. Некој гради куќи, нешто работи во рестораните, некој има мала фабрика за производство на прозорци. Никогаш не знаеш што. Но, веројатно нема да тврдите дека еден од најпрофитабилните сектори на пазарот денес е сè поврзано со производството на нафта, рафинирањето и последователната продажба. Секој сонува за сопствената рафинерија. Но, ако не постои таков гигантски почетен капитал, тогаш сосема е можно да си дозволите да инвестирате во отворање сопствена бензинска пумпа. И така, како да се отвори бензинска пумпа, од каде да почнам? Доколку имате пари.

Првото нешто што треба да направите е да се регистрирате во даночната служба. Поверојатно е дека работењето во ДОО е попрофитабилно. Бидејќи тоа ви овозможува да влезете во трансакции со физички и правни лица. Но, во првата фаза, сосема е можно да се справи со регистрацијата како индивидуален претприемач. Тоа е помалку време и скапо во почетната фаза. Но, не можете да работите со правни лица. И во исто време, гориво со бензин и дизел од флота на компании, почнувајќи од општински до приватни, е солиден дел од вашиот хипотетички профит.

По регистрирањето со IFTS, треба да започнете со собирање на повеќе документи. Вие дефинитивно треба лиценца за продажба на гориво и негово складирање. Овој документ го издава Министерството за гориво. Не го стори без дозвола на локалните власти, голем број на договори за закуп на земјиште и други договори за закуп.

Дали веќе размислувавте за местото за полнење гориво, ја оценивте конкуренцијата, протокот на сообраќај? Време е. Не сите земјишни парцели понудени од страна на властите се толку атрактивни од гледна точка на профит. Анализира се што е добро и само тогаш влезе во договор за закуп на земјиште. Меѓу другото, вреди да се запамети дека е невозможно да се стави бензинска пумпа поблиску од 40-50 метри од станбена зграда поради безбедносни барања. Постојат ограничувања за поставување бензински пумпи долж трасата.

Да претпоставиме дека проблемот со земјата е решен. Сега ние разбираме и планираме каков вид на гориво ќе го продадеме, дали ќе има дополнителни услуги и услуги.

Сите јасно планирани, продолжи кон изградбата. Во прилог на градежното гориво ви треба посебна опрема. Резервоари за гориво, резервоари за гориво, систем за управување со сето ова богатство, голем број на задолжителни уреди за обезбедување на пожар.

Зградата барем не може без парична маса. Да не ги спомнуваме сите видови, полици, излози, штандови и така натаму.

Во иднина, треба да размислите за отворање на кафе. Тоа е многу погодно за возачите и корисни за сопственикот на бензинска пумпа. Многу е веројатно дека продавницата со сите видови автомобил додатоци и резервни делови нема да му наштети. Но, тоа може да се организира подоцна.

Со гориво повеќе или помалку јасно. Главното прашање што мора да се реши е од каде и од кого ќе купувате гориво за продажба. И како ќе го пренесеш.

Наоѓање и избор на добар добавувач не е лесно. Особено ако работите некаде на периферијата. Има смисла да се размислува за франшизирање, барем за првпат. Реализацијата на горивото на добро позната марка сигурно ќе бара одредени трошоци. Но, од друга страна, горивото од докажана компанија за која луѓето веруваат е полесно да се имплементира. Значи, вие брзо ќе ја стекнете вашата база на клиенти, ќе победите довербата на потрошувачите.

Еве сите решени организациски прашања, време е да ангажираме вработени, да ги поставиме цените на горивото и да се отвориме. Со цел да се привлечат повеќе клиенти, не би било непријатно да склучат договор со центар за обработка, како што е Премиум картички на пример. Како да станете свој партнер, ќе додадете неколку точки во ризницата на довербата на клиентите. Затоа што со горивни картички Овој процесорски центар вработува огромен број Руси.


И така, како да се отвори бензинска пумпа, од каде да почнам?
Дали веќе размислувавте за местото за полнење гориво, ја оценивте конкуренцијата, протокот на сообраќај?