Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Како да се надополни моторот Daewoo?

 1. Daewoo - екскурзија во историјата на компанијата
 2. Што е надградба на моторот?
 3. Опции за подесување на моторот
 4. Релевантноста на чипови за подесување на производот Daewoo
 5. Изработка на подесување на чипови Daewoo Matiz
 6. Чип подесување Daewoo Nexia
 7. Изработка на автомобили на Daewoo Espero, Daewoo Gentra, Zaz Sens и Lanos чип подесување
 8. Зошто ви препорачуваме TuningBox?

Daewoo - екскурзија во историјата на компанијата  Daewoo е најголемата финансиска и индустриска компанија која се појави под името Daewoo Industrial во 1967 година

Daewoo - екскурзија во историјата на компанијата

Daewoo е најголемата финансиска и индустриска компанија која се појави под името Daewoo Industrial во 1967 година. Како единствена корпорација, Daewoo произведува производи од машини од 1999 година. Локацијата на седиштето во Република Кореја. Во моментов, компанијата има неколку одделни поделби, од кои секоја се занимава со индивидуално производство. Една од овие групи вклучува Daewoo Motor, кој е специјализиран за развој на патнички возила.

Што е надградба на моторот?

Модернизацијата или подобрувањето на моторот е процес кој има за цел да ја зголеми моќноста на моторот и контролата на системите за контрола и вбризгување. Благодарение на модернизацијата, потрошувачката на гориво може да се намали при патување, сензорите, кои се одговорни за набудување на кислородот во запалива мешавина, се исклучени. Надградбата на моторот, односно подесување на чипови, исто така, обезбедува намалување на температурата со кое системот за ладење на моторот автоматски се вклучува, така што моторот нема да се загрева и, соодветно на тоа, нема да се појават „приклучоци“. Подесувањето на „срцето“ на автомобилите може да биде на различни начини, од кои има и прифатливи опции и радикални, што ниту професионалци ниту аматери не советуваат да ги прават.

Подесувањето на „срцето“ на автомобилите може да биде на различни начини, од кои има и прифатливи опции и радикални, што ниту професионалци ниту аматери не советуваат да ги прават

Опции за подесување на моторот


 • Изведете фирмвер на компјутери одборот - ECU (само за оние модели на автомобили кои се опремени со комплексен систем за контрола - компјутер).
 • Ставете го модулот за оптимизација - на пример, Подесување на боксот (претставено лево).
 • Заменете ги некои делови од моторот.
 • Комплетно заменете ја стандардната турбина на гас на моторот.

Треба да се напомене дека последните две опции се радикални методи за подобрување на автомобилот и подобро е да не се прибегнувате кон нив!

Релевантноста на чипови за подесување на производот Daewoo

Релевантноста на чипови за подесување на производот Daewoo

 • Чип подесување Daewoo Matiz
 • Чип подесување на Lanos
 • Нексија чип подесување
 • Чип подесување Zaz Sens
 • Чип подесување Daewoo Jentr
 • Чип подесување Daewoo Espero

Чип подесување Daewoo Matiz  Чип подесување на Lanos  Нексија чип подесување  Чип подесување Zaz Sens  Чип подесување Daewoo Jentr  Чип подесување Daewoo Espero

Изработка на подесување на чипови Daewoo Matiz

Автомобилите Daewoo Matiz можат да бидат подесени со репрограмирање, како и со инсталирање на модул на добро познати компании. Чип подесување Matiz - подобрување на моторот, исклучување на сензорите за следење на кислородот. Подесувањето гарантира претекнување на брзината, остар старт и го елиминира проблемот со „приклучокот“ на моторот. Вреди да се напомене дека ако одлучите да направите подесување на моторот Matiz, тогаш не треба драстично да го подобрите моторот, туку да ја зголемите неговата моќност за не повеќе од 30-35%. Ова е оптимален процент за подобрување, бидејќи моторот не се истроши и сите системи работат стабилно, особено системот за вбризгување. За потребата да се инсталира точно подесување на чипови, можете да прочитате во статијата " Сè за подесување на чипови ".

Чип подесување Daewoo Nexia

За да го направите подесувањето на чипови на Nexia, треба првично да ја проверите редовната ECU програма, ако го изберете методот на неговото репрограмирање. Врз основа на каков вид на софтвер се влева во компјутерот на машината, а утврдено е која програма ќе произведе подесување на чипови Daewoo Nexia. Исто така, вреди да се напомене дека чип-прилагодувањето на Deo Nexia може да се произведе со помош на микроциркула, што ги оптимизира, реконфигурира пулсите испорачани во системот за инјектирање, со што се зголемува моќта до 20-25% и вртежен момент до 20%. Секој мотор за подесување на чипови Daewoo Nexia ја намалува потрошувачката на гориво до 10%, што е многу важно. Така, откако поминавте еднаш, добивате значителна економија на гориво.

Изработка на автомобили на Daewoo Espero, Daewoo Gentra, Zaz Sens и Lanos чип подесување

Подесување на овие серии на автомобили се врши и со репрограмирање на компјутерот, како и со инсталирање модул за оптимизација . Вие сами избирате метод за модернизација, но вреди да се напомене дека премногу напорното репрограмирање доведува до најбрзо абење на моторот. На пример, ако имате Daewoo Gentra, подобро е да направите подесување на чипови на таков начин што зголемувањето не надминува 30-35%. Исто така, ако изберете репрограмирање на компјутерот, тогаш треба да контактирате со овластените центри за подесување, што ќе ви даде не само целосна гаранција за квалитетот на сработеното работење, туку и ќе ви помогне да не ја изгубите фабричката гаранција на моторот.

Зошто ви препорачуваме TuningBox?

Tuning Boxing е модул или чип за оптимизација што си го ставате на автомобилот. Овој уред може да се отстрани во секое време. Модулот не ја репрограмира стандардната програма, но ги прилагодува и калибрира пулсот од контролниот систем до пумпата. Добиваш со Подесување на боксот зголемување на моќноста и вртежен момент до 20-25% и намалување на потрошувачката за запалива мешавина, гориво до 10%. Ова е најбезбеден начин за брзо ажурирање на моторот без никакви негативни последици.

Што е надградба на моторот?
Зошто ви препорачуваме TuningBox?