Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Како да лозинка Excel датотека, и, исто така, отстранување на заштита

  1. Упатство
  2. Персонализација
  3. Отстрани ја заштитата

Денес ние ќе разговараме за тоа како да ја лозинката на Excel датотеката. Оваа алатка е вклучена во Microsoft Office. Excel ви овозможува да креирате табели со различна комплексност, да користите формули, како и индивидуален дизајн. Сите тековни верзии на апликацијата за подршка за поддршка на апликацијата.

Упатство

Продолжуваме кон фазен опис на процесот за тоа како да ја лозинката датотеката Excel Продолжуваме кон фазен опис на процесот за тоа како да ја лозинката датотеката Excel. Оваа функција е достапна за датотеки во формат * .xls, како и сите други документи на Microsoft Office, вклучувајќи Word и Access. Значи, по завршувањето на работата со документот, притиснете го копчето "Датотека", која се наоѓа во менито на врвот на прозорецот на Microsoft Excel. Во списокот кој се појавува, се свртуваме кон ставката "Зачувај како" со кликнување на него еднаш со левото копче на глувчето. Ќе се појави прозорец за зачувување на документот, во него ќе се најде менито "Услуга", кликнете на превртениот триаголник, а потоа користете ја функцијата "Општите параметри".

Персонализација

Преминување на следниот чекор во одлучувањето како да ја заштитите лозинката за датотеката Excel Преминување на следниот чекор во одлучувањето како да ја заштитите лозинката за датотеката Excel. На екранот се појавува секцијата "Опции". Тука мора да ја внесете лозинката за да го промените или да го отворите документот. Дополнително, ако ја активирате функцијата "Само за читање", кога се обидувате да отворите Excel-датотека заштитена со лозинка, алатник ќе биде оневозможено по дифолт.

Ако поставите безбедност само за да го стартувате документот, ќе се појавува празна порака секогаш кога ќе ја отворите табелата. Во овој случај, сите корисници кои ќе ја знаат тајната комбинација ќе можат да создаваат низи и да уредуваат податоци. Во врска со прашањето како да отворите датотека заштитена со лозинка Excel ако заштитата е поставена да го промени материјалот, лансирањето ќе се појави како стандард, без никакви барања. Меѓутоа, ако додадете нови податоци на табелата и обидете се да го зачувате документот, апликацијата ќе побара од вас да наведете тајна комбинација.

Кога двата типа на лозинки се поставени, потребно е двоен внес при стартување и затворање на материјалот. Важно е да знаете дека можете да поставите различни лозинки за уредување и отворање на датотека.

Се враќаме во поставката. Кога лозинката (или нивниот пар) е поставена, кликнете на копчето "Општи параметри" "OK". Во истражувачот внесете го името на документот, зачувајте ја датотеката користејќи ја соодветната функција.

Отстрани ја заштитата

Потоа, разговаравме како да ја оневозможиме лозинката во Excel Потоа, разговаравме како да ја оневозможиме лозинката во Excel. За да се реши проблемот, не е потребен дополнителен софтвер, бидејќи функцијата е обезбедена од вградените алатки на апликацијата.

Изврши Excel. Отворете го документот што ви е потребен за да се ослободите од заштитата на лозинката. Користете го менито "Датотека". Наведете "Зачувај како", а потоа отворете го менито "Сервис". Одете во "Општи поставки", користете двоен клик на ѕвездите во лентата за лозинки. Користете го копчето "Del" за саканото дејство. Потврдете ја работата со притискање на копчето "OK". Кликнете "Зачувај", а потоа "Да" во нов прозорец.

Тоа е сè, лозинката во Excel работната книга е отстранета. Со листот, сè се случува на сличен начин. Отворете го менито "Сервис", користете ја командата "Незаштита". За да потврдите акција за откажување, ќе мора да внесете претходно доделена лозинка. Од сега па натаму знаете како да заштитете лозинка за Excel датотеката и како да ја откажете заштитата ако е потребно.