Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Како да комуницирате со сообраќајната полиција со "нелегален" ксенон?

 1. Што да направите кога бесправно инсталиран ксенон?
 2. Првично, мора да побарате да го покажете инспекторот за сообраќајна полиција, кој ве спречи, распореден...
 3. Утврди дали местото за запирање е стационарна станица на сообраќајната полиција.
 4. Побарајте од инспекторот да достави службен сертификат за "технички надзор".
 5. Информирајте го работникот дека вашето возило веќе поминало технички преглед.
 6. Што да направите ако вашите предни светла не се обележани со ксенонски фарови "D"?
 7. Замолете го полицискиот службеник за сообраќај зошто те спречи.
 8. Пополнете ја точната колона во протоколот за права и обврски!
 9. Правилно пополнете го протоколот во колоната - "објаснување на лице"!
 10. ЗНАЕТЕ !!!
 11. Заклучоци

Ако направите инсталација во вашиот автомобил ксенон во халогени фарови, треба да знаете како да комуницирате со сообраќајната полиција ако ве застанат. Ние ќе ви кажеме детално што треба да направите ако инспекторите на сообраќајната полиција ве спречија за ксенон.

ксенон

Што да направите кога бесправно инсталиран ксенон?

Ако сте застанати од страна на сообраќајната полиција, идентификување на ксенон во фарови кои не се прилагодени за ова осветлување, тогаш следете ги следните чекори:

Првично, мора да побарате да го покажете инспекторот за сообраќајна полиција, кој ве спречи, распореден сертификат за услуга.

Ќе ви треба токму за да ги преработите сите вистински податоци од него, како и бројот на беџот и телефонскиот број на дежурниот службеник. Таквите контакт информации ќе ви бидат потребни во случај да има конфликти. Тоа е, ако се уште одлучите да одите на суд за да ги разгледате активностите на инспекторот и да ја докажете законитоста на фаровите ксенон .

Утврди дали местото за запирање е стационарна станица на сообраќајната полиција.

Според објаснувањата на Одделот за безбедност на патиштата во Руската Федерација, следењето на усогласеноста на инсталираните надворешни уреди за осветлување може да се провери исклучиво во стационарната работна станица на сообраќајната полиција.

Тоа е, техничката состојба, како и усогласеноста со правилата и барањата за работа на возилото можат да се проверат само во стационарната точка на сообраќајните полициски службеници.

Тоа е, техничката состојба, како и усогласеноста со правилата и барањата за работа на возилото можат да се проверат само во стационарната точка на сообраќајните полициски службеници

Побарајте од инспекторот да достави службен сертификат за "технички надзор".

Инспекторот мора да биде специјално обучен за технички преглед на возилото. Ако не ви е обезбеден таков документ, можете безбедно да го известите инспекторот за незаконитоста на неговите постапки. Ако инспекторот почне да го развива конфликтот, тогаш можете да телефонирате на 112 од вашиот мобилен телефон и да разговарате за ситуацијата, истовремено посочувајќи ја вашата локација и целосни информации за инспекторот - вашето полно име.

Информирајте го работникот дека вашето возило веќе поминало технички преглед.

Ако инспекторот на сообраќајната полиција се уште се обидува да изготви извештај за вас, тогаш кога разјаснувате конфликт, можете да го посочите фактот дека инспекторот бил информиран за техничкиот преглед и позитивното мислење.

Што да направите ако вашите предни светла не се обележани со ксенонски фарови "D"?

Ако сте направиле неовластена инсталација на опрема за ксенон во предните фарови на вашето возило, тогаш буквата "D" нема да биде таму. Но, за да се провери обележувањето, инспекторот ќе треба да го отвори капакот. Можете да му кажете на полицискиот службеник дека ќе го отворите капакот на сопственото возило само со сведоци и со задолжителното изготвување на протокол за пребарување. Вреди да се напомене дека партнерот на сообраќајната полиција не може да дејствува како сведок, бидејќи тој ќе се смета за заинтересирано лице.

Ако инспекторот сепак "ја наведнува својата страна" и укажува на партнерот како сведок, можете да повикате 112 и да пријавите повреди. Потоа, исто така можете да напишете детална жалба до раководителот на службата на сообраќајната полиција и да ја испратите до обвинителството.

Замолете го полицискиот службеник за сообраќај зошто те спречи.

Во оваа фаза, треба да го фотографирате вашето техничко билет за проверка валиден за денес, така што полицискиот службеник ќе влезе во рамката - ова ќе ви помогне да го докажете вашиот случај и да го обвините инспекторот за нелегално запирање. Во протоколот во обвинителството, можете да појасните дека таквата фотографија е направена и ќе биде прикачена на досието како "парче доказ".

Пополнете ја точната колона во протоколот за права и обврски!

Ако е подготвен протокол за вас, тогаш во колоната со наслов "Обврски и права појасни" треба да напишете дека вашите права и обврски не се појасни и стави свој потпис токму под овој натпис. Треба да се има на ум дека ова може да се направи само во случај на вистинско незаконско прекршување од страна на сообраќајната полиција.

ЗАПОМНЕТЕ! Вработениот не само што треба да укаже на независно проучување на вашите права на задниот дел од брошурата, туку самостојно да каже за нив. Ако бара возачот, тогаш инспекторот е должен да ја објасни постапката за жалба против дејствијата на сообраќајната полиција, како и да обезбеди целосни информации за контакт: телефон, локација на дежурниот службеник и вистинско име на одговорното лице.

Правилно пополнете го протоколот во колоната - "објаснување на лице"!

Во оваа насока, треба да се посочи дека не се согласувате со прекршоците што ги имаат вработените во сообраќајната полиција и кои бараат помош од правно лице - адвокат.

ЗНАЕТЕ !!!

Вашето возило испратено до паркинг за казните не ги исполнува условите. Максимум што сообраќајните полицајци можат да направат е да се отстрани вашата регистарска табличка. Ако тоа се случи, тогаш ќе ви биде даден период од 24 часа, за да доведетете свои фарови и да дојдете до сообраќајната полиција, со соодветниот сертификат издаден на сервисната станица со вас. Во овој случај, од сообраќајната полиција ќе треба да ги вратите вашите регистарски таблички.

Заклучоци

Така, ако сообраќајните полицајци те спречија на патот, не треба веднаш да се исплашите, туку да дејствувате логично и правилно, за да останете на страната на вистината како резултат. Ако ги следите сите препораки, не само што нема да заработите парична казна, туку нема да ги изгубите вашите права, возилото и опремените ксенонски предни светла .

Што да направите кога бесправно инсталиран ксенон?
Што да направите ако вашите предни светла не се обележани со ксенонски фарови "D"?
Што да направите кога бесправно инсталиран ксенон?
Што да направите ако вашите предни светла не се обележани со ксенонски фарови "D"?