Популярные статьи

BMW 3-series Coupe (Бмв ) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

С сентября 2006 года серийно выпускается БМВ 3-й серии купе (Е92). Невзирая на свое техническое родство с седаном и Touring, купе БМВ 3-й серии имеет

Длительный тест Range Rover Sport: часть вторая

Аш длительный тест Range Rover Sport Supercharged подошел к концу. Первая хорошая новость: машину не угнали! Вторая: несмотря на соблазн, за

Audi E-tron (Ауди ) 2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Audi E-tron, представленный на автосалоне в Детройте в январе 2010 года, совсем не то же самое, что E-tron, который выставлялся осенью на IAA 2009 во

Принципы ухода за АКБ зимой

В зимнее время года при морозной погоде аккумулятор автомобиля испытывает нагрузку намного больше, чем в летнее время. Автовладельцами замеченны

SEAT Toledo (Сиат Толедо) 1998-2004: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Эта модель расширяет присутствие компании SEAT в сегменте рынка престижных автомобилей. Toledo - первый автомобиль компании дизайн которого выполнен

В 2000 г. семейство японских Corolla лишь обновилось. Спрос на эти машины падал и классическая Corolla уже не устраивала японских покупателей. Как

Skoda Octavia (Шкода Октавия) 1996-1999: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Skoda Octavia - это современный переднеприводной автомобиль с поперечным расположением двигателя. На нём может стоять один из пяти моторов концерна

Chrysler PT Cruiser (Крайслер Пт крузер) 1999-2010: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Дебют серийной модели PT Cruiser состоялся в 1999 году в Детройте. Компании Chrysler удалось зацепить ностальгическую струну в душе каждого простого

Примеряем Audi A6 Allroad и A8 Hybrid к нашим дорогам

Компания сыграла на контрасте, представив одновременно две модели, совершенно противоположные по идеологии: сверхэкономичный лимузин-гибрид А8 и

Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

И ако ламбадната сонда е погрешна

  1. Цел Грчката ламба во автомобилската индустрија се однесува на коефициентот на вишок на воздух во...
  2. Ламбда сонда: третман со дефект
  3. Ламбда сонда: дијагноза
  4. Ламбда сонда: детали за инсталација

Цел

Грчката ламба во автомобилската индустрија се однесува на коефициентот на вишок на воздух во мешавината на воздух и гориво Грчката ламба во автомобилската индустрија се однесува на коефициентот на вишок на воздух во мешавината на воздух и гориво. Оттука и името на сензорот, кој го мери овој коефициент, односно резидуалниот кислород (O2) во издувните гасови (исто така наречен кислороден сензор). Целта на сензорот е да се обезбеди ЕКУ на моторот со информации за да се утврди природата на согорувањето на горивото. Ова е потребно за да се создадат нормални услови за работа на каталитичкиот конвертор. Факт е дека "прозорецот" на ефективната катализаторска операција е многу тесен, кога 14,6-14,8 парчиња воздух и 1 дел од горивото се согоруваат во цилиндри (кога се изгоре ваква мешавина, ламбда = 1 ± 0,01). Можно е да се обезбеди такво прецизно регулирање на составот на мешавината гориво-воздух само со помош на системи за напојување со електронско вбризгување на горивото. Ламбда сондата во овие системи ја извршува функцијата на контролорот во издувниот тракт.

Ламбда сонда: причини и симптоми на дефекти

Дефект или дури и откажување на ламбда сонда може да се случи поради:

Срок на траење на ламбда сондата е значително намален поради лошата состојба на прстените на маслото за бричење, навлегувањето на антифриз кон цилиндрите и издувните цевки и збогатената мешавина на гориво и воздух.

Со дефектната ламбда сонда, содржината на CO во издувните гасови се зголемува од 0.1-0.3% до 3-7%. Намалувањето на вредноста кај повеќето стари мотори без замена на сензорот е тешко, бидејќи регулаторот за квалитет на мешавината на потенциометар не може да има доволно резерви на моќност. Во автомобилите со две ламбдни сонди во случај на втора неуспешна сензори, невозможно е да се постигне нормално функционирање на моторот без сериозно попречување на електрониката.

Ламбда сонда: третман со дефект

Не постои технологија за поправка на неисправни ламбда сонди - во случај на дефект, тие мора да се заменат Не постои технологија за поправка на неисправни ламбда сонди - во случај на дефект, тие мора да се заменат. Меѓутоа, нашиот "чичко Васија" сè уште разви метод за враќање на овие сензори, но не е ефикасен во сите случаи. Најчесто престанува да работи поради депонирање на чувствителниот елемент под заштитното капаче. Ако плаката е отстранета, перформансите на ламбдата се враќаат. Сензорот на сензорот може да се исчисти со испирање во фосфорна киселина, која за 10-20 минути јаде загадување без да се уништат електродите со ретки метали. Поефикасно е да се исчисти сондата со ламбда по отстранувањето на заштитното капаче на струг и миењето со тенка четка. Но, препорачливо е да го направите ова ако е можно да се зацврсти капакот користејќи аргон заварување. По миењето сензорот треба да се измие со вода и да се исуши. Ако миењето не помогне, тогаш лагата треба да се смени. Цената за перење е значително помала од цената на новата ламбда сонда (од UAH 300). Можете да го замените незагреаниот сензор со загреан (но не и обратно!). Ако конекторите се некомпатибилни, извршете го независното електрично коло и употребувајте универзални автомобилски контакти наместо конекторот.

Ламбда сонда: дијагноза

Експертите од Bosch препорачуваат проверка на ламбда сензорот и системот за контрола на мешавината на гориво на секои 30 илјади километри Експертите од Bosch препорачуваат проверка на ламбда сензорот и системот за контрола на мешавината на гориво на секои 30 илјади километри.

Ефикасното мерење на остатокот на кислородот во издувните гасови ламбда сондата, по неговото загревање на температура од 300-400 ° C Само во такви услови, електролитот на циркониумот добива спроводливост, а разликата во количината на атмосферскиот кислород и кислород во издувната цевка води кон излезен напон на електродите на ламбда-сонда. Затоа, сигналот со ламбда сонда се проверува со вклучен и загреан мотор. Осцилоскоп е подобро прилагоден за мерење од мултиметар, затоа што со негова помош најчесто се проценуваат обликот и фреквенцијата на сигналот.

Потоа се мери отпорот на грејачот на сензорот (со исклучен приклучок), мерена на собна температура од 2 до 14 оми (како што се бара од производителот). Потоа се проверува напонот што се доставува до греачот: кога палењето е вклучено и конекторот на сондата е поврзан, треба да биде најмалку 10,5 V. Ако оваа вредност е помала, внимателно проверете го напонот, каблите и конекциите на батеријата.

Ламбда сонда: детали за инсталација

Мислење

Вадим Долгиј   Технички консултант, Роберт Бош ООД Вадим Долгиј
Технички консултант, Роберт Бош ООД

Кога ламбда сондата не успее, се поставува прашањето каде да се купи нов. Ова не е проблем, бидејќи универзалните ламбдни сонди се создадени за инсталација на кој било автомобил. Тие се разликуваат од "нормално" само во начинот на поврзување. За поврзување на универзалната ламбда сонда, Bosch разви специјален адаптер кој се поврзува со стандардните жици на приклучокот на старата сонда. Адаптерот обезбедува прецизен и стабилен сигнал, е водоотпорен, не е засегнат од пад на температурата и вибрации, и обезбедува свеж воздух да го достигне мерниот елемент.

Јуриј Дацик
Фото Бош, ГМ

Ако најдете грешка, ве молиме изберете фрагмент на текст и притиснете Ctrl + Enter .