Toyota Tundra Crew Max (Тойота Тундра Crew Max) 2006-2009: описание, характеристики, фото, обзоры и тесты

Toyota Tundra (Тойота Тундра) проектировался как грузовик. Мощный двигатель, основательная рама и большая грузоподъемность... вот что отличает этот

Архив сайта
Облако тегов
Календарь

Рецензія на фільм «Люди Ікс: Апокаліпсис»

Ефектне блокбастерного продовження війни між хорошими і поганими мутантами, в якому в конфлікт включається нове покоління героїв.

Тисячі років тому на землі народився перший мутант Ен Саба Нур ( Оскар Айзек ). Завдяки своїм суперздатностями він багато разів перероджувався, всякий раз запозичуючи таланти у мутантів, яких приносили йому в жертву. Коли його могутність стало майже божественним, люди повстали проти його влади і віддали його до кам'яну в'язницю під однією з єгипетських пірамід. На початку 1980-х поклоняється йому культ розкопав гробницю Ен Саба Нура, і пробуджений тиран почав збирати армію озлоблених мутантів, щоб перекроїти землю на свій смак. Серед прихильників Ен Саба Нура виявився Магнето ( Майкл Фассбендер ), Розчарований в людях після загибелі дружини і дочки. Це привернуло до нової загрози увагу Містик (Дженніфер Лоуренс), Професори Ікс ( Джеймс МакЕвой ) І молодшого покоління мутантів на чолі з телепаткою Джин Грей ( Софі Тернер ).

Постійний учасник циклу «Люди Ікс» Х'ю Джекман засвітився і в цій картині, знову зігравши мутанта Росомаху

Поки студія Marvel розвиває свою кіновсесвіту, студія Fox продовжує вкладати сотні мільйонів доларів в екранний цикл за мотивами одного з найуспішніших марвеловскіх коміксів «Люди Ікс». «Люди Ікс: Апокаліпсис» - третя стрічка в епопеї, розпочатої картиною 2011 року « Люди Ікс: Перший клас ». Тоді, нагадаємо, режисер Меттью Вон повідав про перше знайомство майбутніх друзів-ворогів Професори Ікс і Магнето в епоху Карибської кризи. Потім в 2014 році повернувся в цикл Брайан Сінгер звів на екрані колишніх і нових акторів епопеї в успішній стрічці « Люди Ікс: Дні минулого майбутнього ». І ось тепер прийшов час розповіді про те, як в команді героїв з'явилися знайомі нам по перших «Людям Ікс» Циклоп, Джин Грей, Шторм і Нічний Змій. Їх в «Апокаліпсисі» зіграли відповідно тай Шерідан з « Бойскаутів проти зомбі », Софі Тернер з« Гри престолів », Олександра Шіпп з « голоси вулиць »і Коді Сміт-МакФі з « дороги ». Як Сінгер впорався зі своїм завданням без зірок-важковаговиків Патріка Стюарта і Йена МакКеллена?

Не погано. Навіть дуже непогано. Хоча для того, щоб оцінити «Апокаліпсис» по достоїнству, його треба дивитися під правильним кутом. Нові «Люди Ікс» - це картина-пазл з безлічі шматочків, кожен з яких окремо може здатися слабким. Але коли ці шматочки збираються в єдине полотно і починають взаємодіяти один з одним, результат виявляється більше, ніж арифметична сума складових «Апокаліпсису».

Взяти, наприклад, основного лиходія фільму. Ен Саба Нур, в коміксах відомий як Апокаліпсис, - шаблон голлівудський мерзотник-тиран, цікавий лише великим набором суперздатність і дивним зовнішнім виглядом (бідний Оскар Айзек, яка знемагає під тонною гриму!). Його легко критикувати, якщо виокремити Апокаліпсису з картини і порівняти з аналогічними суперлиходіями. Але якщо замість цього придивитися, як Ен Саба Нур взаємодіє з іншими шматочками пазла, то виявиться, що він не тільки клішірованний негодяйства, але і серед іншого підсилює Шторм, що стає початком її подорожі в світі «Людей Ікс», і підбиває Магнето, змушуючи героя відповісти на питання: «Є на світі щось таке, за що я готовий битися, або ж краще перекроїти цивілізацію і почати все спочатку?»

Мутант Апокаліпсис вперше з'явився в коміксах в 1986 році, рівно за тридцять років до свого кінодебюту

Як бачите, конфлікт картини аж ніяк не зводиться до банального фізичного протистояння з Апокаліпсисом. Вона включає ще й психологічне протистояння в душі Магнето між його люттю від втрати сім'ї і почуттями, які він відчуває до інших Людям Ікс. І це протистояння не було б по-справжньому драматичним, якби Ен Саба Нур і не намагався направити Магнето в потрібному йому напрямку.

Те ж саме можна сказати про інших компонентах картини. Витягніть їх з екранного механізму, який сконструював сценарист Саймон Кинберг , І у вас в руках опиняться непривабливі шестерінки. Але якщо вставити їх назад, то вони зачепляться один за одного і «Апокаліпсис» почне цокати як швейцарський годинник. По суті, фільм влаштований так само, як сама команда Людей Ікс. Кожен з героїв окремо не такий яскравий і цікавий, як персонажі « месників ». Але вони доповнюють один одного куди краще, ніж Залізний Людина і Капітан Америка, і коли вони діють заодно, їх загін виявляється ефективним і збалансованим. У той час як Месники - це просто кілька супергероїв в одному кадрі.

Інша справа, що не всі шестерінки «Апокаліпсису» рівні за розміром і значенням. Так, у соратниці Ен Саба Нура на прізвисько Псайлок ( Олівія Манн ) Майже немає реплік, і вона у фільмі лише для того, щоб побігати напівголою (інші героїні одягнені тепліше) і трохи помахати енергетичним мечем. З іншого боку, Еван Пітерс в ролі надшвидкісного мутанта Ртуть знову, як і в «Днях минулого майбутнього», отримав найсмішніший і ефектну сцену стрічки, і він ще не раз і не два стягує ковдру на себе своїми жартами. Сінгер явно грає в «любимчиків», і не всі фанати персонажів циклу будуть задоволені тим, як картина обходиться з їхніми кумирами. Хоча це більше проблема для Америки, де комікси про Людей Ікс краще відомі, ніж у нас.

Порівнюючи «Апокаліпсис» з найсвіжішими епічними супергеройський стрічками, легко визначити, що він краще « Бетмена проти Супермена: На зорі Справедливості »І гірше« Першого Месника: Протистояння ». Першу картину стрічка Сінгера обходить через кращого балансу пригод і гумору, краще вибудуваного сценарію і через розгонистого фінального бою, в якому кожен з героїв вносить істотний внесок в загальну перемогу, а не хтось один бере бій на себе.

«Протистояння» ж виявляється сильнішим через більш потужної психологічної підоснови, більш смішних жартів і через драматичного заключного бою, по ходу якого глядачі можуть тільки гадати, хто з супергероїв переможе. Крім того, характерні для «Протистояння» фізичні сутички виглядають сильніше, ніж більш типові для «Апокаліпсису» дистанційні бої на силових полях і світлові промені. Але така вже природа суперздатність персонажів «Людей Ікс», і Брайан Сінгер навряд чи щось міг з цим вдіяти.

Природно, спецефекти у фільмі на найвищому рівні (230 мільйонів доларів пішло не тільки на зоряні гонорари), а з акторів «Апокаліпсису» розчаровує тільки Лоуренс в ролі Містик. Здається, їй нудно грати роль, яка задіює лише малу дещицю її акторського дару і викликає в пам'яті втомлену монотонність Лоуренс в останніх серіях « голодних ігор ». Однак це проблема не стільки конкретного фільму, скільки всього Голлівуду, який дав дівчині «Оскар», але так до сих пір і не розібрався, як Лоуренс найкраще використовувати.

З 19 травня в кіно.

Залишайтеся з нами на зв'язку і отримуйте свіжі рецензії, добірки і новини про кіно першими!
Ефектне блокбастерного продовження війни між хорошими і поганими мутантами, в якому в конфлікт включається нове покоління героїв Яндекс Дзен | Instagram | Telegram | Твіттер